Conditii de garantie

Conform legislației în vigoare și condițiilor de garanție producător, produsele comercializate pe site-ul avantree.ro beneficiază de următoarele termene de garanție:

-Garanție TEHNICA, 12 Luni de la data achiziției, in cazul in care nu este specificat in mod express alt termen de garantie tehnica in descrierea produsului.
-Garanție de CONFORMITATE, 24 Luni de la data achiziției.

Referințe:

http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/Lege%20nr.%20449%28r1%29%20din%202003.html
Conform Legii nr. 449/2003 din 12/11/2003 versiune actualizată la data de 27/12/2008 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.

Excepții:

Accesoriile, cabluri audio ori de încărcare, „dopuri” urechi, bureți casca ori alte accesorii livrate împreună cu produsul, acestea beneficiază de o garanție de 90 zile de la data achiziționării.

Condiții:

 • Contractul de garanție tehnica acoperă defecte tehnice ale produsului în cazul în care acestea nu sunt provocate de neglijenta, accident sau utilizare improprie a produsului.
 • In prima luna de la achiziționare, costul trimiterii produsului în service cade în responsabilitatea producătorului, după aceasta perioada costurile de transport vor fi împărțite astfel: trimiterea produsului în service este achitata de client, returul către client este suportat de producător.
  ATENȚIE, în cazul în care se constata ca produsul NU se încadrează în condițiile contractului de garanție toate costurile de transport vor fi suportate de cumpărător, inclusiv pentru perioada de 1 luna de la achiziție. 
 • Defectele fizice, cabluri rupte, deformări mecanice, crăpături, soc mecanic, mufe deteriorate, acțiunea lichidelor sau substanțelor chimice, expunerea produselor la temperaturi extreme, intervenția neautorizata, distrugerea elementelor de identificare (serie produs) etc. atrag automat încetarea contractului de garanție și toate costurile pentru repunerea în funcțiune a produsului vor fi suportate de client.
 • Pentru trimiterea unui produs către service va rugam sa ne contactați înainte pentru detalii de expediție. http://avantree.ro/contact
 • Perioada de garanție a produsului se prelungește cu perioada în care produsul a fost în service, perioada de service pentru produsele care se încadrează în condițiile de garanție este maxim 15 zile și nu include timpul de transport ori sărbătorile legale.
 • Perioada de service a produselor care nu mai fac obiectul condițiilor de garanție va fi anunțată clientului în timp util și nu mai este limitata la termenul de 15 zile lucrătoare, aceasta perioada poate fi prelungita de ex. pentru procurarea unor piese de schimb sau componente din import.
 • Produsele care NU SUNT DEMONTABILE, implicit imposibil de reparat vor fi înlocuite contra cost în cazul in care defectul constatat nu se încadrează în condițiile de garanție.
  Piesele înlocuite, sau produsele defecte înlocuite devin proprietatea producătorului și NU sunt returnate către client.
 • Decizia de reparare sau înlocuire a unui produs este doar a producătorului sau a service-ului autorizat.
 • Produsele comercializate NU SUNT PRODUSE DE FOLOSITA ÎNDELUNGATĂ și au o perioada de utilizare medie mai mica de de 2 ani.